Lyssna på sidan Lyssna

Dina jobbarkompisar

Kanske finns det något yrke som du vill veta mer om eller kanske du bara vill lära känna några av dina nuvarande, eller framtida, kollegor lite bättre. Så här tycker några av våra medarbetare om sina jobb:

Elin

Elin: ”För mig finns inget bättre jobb”

Jag ville arbeta med ett fysiskt krävande arbete och få hjälpa andra människor, därför blev jag brandman. Jag ville ha ett yrke som man aldrig kunde säga att man var fullärd utan att det alltid finns utvecklingsmöjligheter och det finns det här.

Jag började arbeta här för nästan tre år sedan och jag trivs väldigt bra med mitt yrke och med mina arbetskamrater. Det bästa med mitt yrke är att jag får möjligheten att hjälpa andra människor i många olika situationer.

Vi arbetar mycket med det förebyggande arbetet och en stor del av det är utbildningar. Vi kan ibland vara ute och utbilda i skolor eller också kommer människor till oss. Yrket har förändrats genom tiden, förr åkte man enbart på larm, idag har vi fullt upp hela dagarna med olika uppgifter och jag tror att det kommer bli mer och mer utbildningar framöver.

Jag trivs jättebra med att arbeta här och för mig finns det inget bättre yrke. Det här är det bästa jobb man kan ha och jag är stolt över att jobba här. En stor anledning till varför jag blir motiverad att gå till jobbet är tack vare mina arbetskamrater och att jag får hjälpa människor.

Elin Balkåsen
Brandman, Räddningstjänsten

Albana

Albana: ”Jag togs emot gôrbra”

Jag har alltid varit nyfiken på hur det skulle vara att jobba i stadshuset och vad det var för några som jobbade där inne. För några år sedan fick jag erbjudande om att komma på intervju för en traineeplats vid Ekonomistaben. Full av nyfikenhet svävade jag uppför trapporna när jag skulle på intervju. Idag jobbar jag som löneassistent på Personalstaben.

Jag togs emot "gôrbra", som ny var det lätt att fråga vilket gjorde att jag kände mig trygg.

Arbetskamraterna är underbara. Det allra första jag la märke till är att alla hälsar glatt på varandra.

Att jobba som löneassistent är ett engagerande och utvecklande jobb. Det dyker upp nya frågor i princip varje dag.

Jobbet är så himla kul och det blir bara roligare ju mer jag lär mig. Tänk om ett halvår - då kommer det att vara ännu roligare!

Är man en person som tycker om utmaningar i livet, vill utvecklas samt ha en arbetsgivare som har en trygg ekonomi och bra arbetsmiljö, då är Arvika kommun definitivt något att satsa på! 

Albana Rexhepi
Löneassistent, Personalstaben

Pär-Erik

Pärra: "Många goa skratt!"

Jag har ett roligt, omväxlande och viktigt jobb där jag känner att jag behövs. Den dagliga kontakten med ungdomarna och att få undervisa i det man tycker är viktigt är en drivkraft. Som lärare tycker jag det är viktigt att lyssna på eleverna och entusiasmera dem genom att själv visa att det är roligt och tro på det man gör. Jag är stolt att kunna vara en förebild.

Det värmer när jag träffar en före detta elev på stan som spontant kramar om mej och säger ”Jag är glad att se dej!”.

På vår skola har vi ett gôtt klimat. Vi har möjlighet att testa nya metoder i undervisningen, bland annat inom läsförståelse/strategi, och det skapar engagerade elever som tycker läsning är spännande och därför ger sig in i uppgifterna med liv och lust. Det är viktigt att kunna få vara med och påverka.

Att arbeta som lärare är omväxlande och man får många goa skratt. Det är mycket som händer inom yrket och det finns många förväntningar på oss, men jag skulle välja läraryrket igen om jag skulle få välja om.

Pär-Erik Eriksson
Högstadielärare i svenska/so på Centralskolan i Arvika

Monica, Mukadesa och Gunn

Mukadesa, Monica, och Gunn:
"Vi får så mycket tillbaka" 

Mukadesa Jukić, Monica Skovlund och Gunn Nilsson arbetar som undersköterskor vid äldreboendet ”Vågen”.

Vi är stolta över att vara undersköterskor och vi får så mycket tillbaka. Det kan vara en tacksam hand som stryker en över kinden eller någon som säger ”Vad roligt att du är här idag”. Vi får ofta höra att de boende blir glada när de ser oss.

När vi åker till jobbet tänker vi på vad kan vi hitta på för roligt idag. Vi har en stor frihet i vårt arbete att styra det efter hur den boende mår för dagen.

”De boende blir glada och pigga av små saker och då blir jag också glad”, säger Mukadesa.

För oss är det en självklarhet att de boende ska få ha grillfest, kräftskiva och julbord. Det är viktigt att se till att vissa traditioner som de boende har kan fortsätta, fast de inte längre bor hemma. På Mârten (Arvikas höstmarknad) - hjälptes vi alla åt att koka den traditionsenliga kålsoppan som anhöriga kunde komma och äta tillsammans med sin mamma eller pappa.

De boende är hyresgäster som vi ska serva. Det här är deras hem och därför är det självklart att de får stiga upp när de vill på morgonen och lägga sig när de vill. En del vill ha frukost på sängen och då får de det.

Det är hög status att arbeta som undersköterska på ett boende idag.

Mukadesa Jukić, Monica Skovlund och Gunn Nilsson
Undersköterskor vid äldreboendet ”Vågen” i Arvika

Erik

Erik Söderqvist: ”Det här är som min andra familj”

Jag blev brandman i lumpen och tyckte jag det var så roligt så jag blev fast. 2007 började jag att arbeta på Räddningstjänsten i Arvika och det här är ett sådant ställe att kommer man in, så är det så roligt att man gärna vill vara kvar.

Det finns många fördelar med yrket, det är ett kul jobb, vi har bra arbetstider men framförallt är det de bästa arbetskamraterna. Det är väldigt speciellt att arbeta tillsammans i hela dygn och det här blir som min andra familj. Det finns ingenting som får mig att inte vilja gå till jobbet och jag har aldrig tyckt att det har varit tråkigt att gå till jobbet. Jag har även fått möjlighet till att vidareutbilda mig inom mitt yrke.

En vanlig dag på jobbet består mycket av våra dagliga rutiner. Vi börjar alltid morgonen med att dela ut våra tjänster, vem ska köra brandbilen idag, vem ska vara rökdykare och med det tillkommer det alltid uppgifter som ska göras. Vi brukar alltid ha träning på morgonen och det kan vara allt från att vi spelar fotboll till att vi är på gymmet eller något annat kul som alla kan vara med på. Sen har vi oftast någon form av övning som kan variera väldigt från dag till dag. Det kan vara allt från att vi pratar sjukvård till att vi klipper i sönder en bil. Vi är även ute och utbildar folk i hur man använder en brandsläckare. Om vi har varit iväg på larm så är det mycket som ska återställas efteråt.

Erik Söderqvist
Brandförman, Räddningstjänsten

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-17
Kontakta oss